0

Praca w restauracji

Aby restauracja mogła serwować dania najwyższej jakości, to potrzebuje ona doświadczonego personelu, który będzie ją obsługiwał. Ważna jest profesjonalna obsługa każdego aspektu pracy restauracji, dlatego personel musi być dobry niezależnie od wykonywanych zadań. Jakie zadania możemy wykonywać w restauracji?

Posady na sali

Jedną z ważnych posad w restauracji jest posada kelnera, która wbrew pozorom może wpłynąć na powodzenie naszej restauracji. Odpowiednie podejście do klienta może zagwarantować, że klient wróci do naszej restauracji. Ważną postacią na sali jest także manager, który koordynuje działania wszystkich osób na sali. Może także wpływać na wystrój restauracji, który również ma wpływ na odbiór restauracji przez klientów.

Posady w kuchni

Ważnymi postaciami w kuchni są kucharze, którzy przygotowują dania, w których specjalizuje się nasza restauracja. Osoba na stanowisku kucharza musi umieć obsługiwać profesjonalny sprzęt gastronomiczny, jak piec konwekcyjno parowy i inne, mniej trudne przyrządy. Nad pracą kucharzy czuwa szef kuchni, który powinien mieć największe doświadczenie kulinarne, a także dobre umiejętności dowodzenia zespołem. Każda z tych osób musi pracować najlepiej jak umie i dodatkowo zgrać się z zespołem.

Daniel

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *